All Natural en Aziatisch? Het kan!

Meer dan een derde van de consumenten wereldwijd leest zorgvuldig voedseletiketten en scant op ingrediënten, die ze willen vermijden. Dit blijkt uit recent onderzoek van Euromonitor. Je kunt dus wel stellen, dat All Natural koken al lang geen trend meer is. Het wordt wereldwijd meer en meer een randvoorwaarde in de keuken, waar ook chefs bij restaurants en cateraars dagelijks mee te maken hebben. Want als je echt All Natural wilt koken, zul je werkelijk ieder bestanddeel in je gerecht ‘from scratch’ zelf moeten maken met verse en pure ingrediënten. Iedere chef weet, dat dit vrijwel onbegonnen werk is. Zeker als het een Aziatische schotel betreft. Het past simpelweg niet bij de timeframes waarbinnen een gerecht gemaakt moet worden. Om nog maar te zwijgen over hoe ingewikkeld het is aan sommige ingrediënten te komen. Een Oester- of Hoisinsaus helemaal zelf maken is nu eenmaal niet zo gemakkelijk.

Om toch All Natural te kunnen koken is een chef eigenlijk altijd afhankelijk van foodfabrikanten, die in staat zijn hun producten volledig zonder toevoegingen op de markt te brengen. Dus zonder conserveermiddelen, zonder toegevoegde smaakversterkers zoals E621, zonder kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen en zonder gemodificeerd maïszetmeel. En zonder gebruik te maken van chemische verwerkingstechnologieën waarmee producten worden geproduceerd en beschermd tot in de verpakking. Maar dergelijke fabrikanten zijn met een kaarsje te zoeken.

Ook  in een echte Aziatische toko is het vaak lastig,  of zelfs onmogelijk om een Oestersaus, Hoisin of andere kooksauzen te vinden die vrij zijn van conserveermiddelen, E621 en kunstmatige kleurstoffen.

Met trots kan ik zeggen, dat de Go-Tan woksauzen volledig All Natural zijn. Dus dat het hiermee wel mogelijk is om eenvoudig gerechten op tafel te zetten die 100% van natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt. En waarmee je bovendien allerlei verrassende combinaties kunt maken. Misschien is een blog niet de juiste plek om hierover te schrijven. Maar zo’n mooie serie producten verdient uw aandacht. Dat wilde ik gewoon even kwijt.

Reageer